Adetamomalikleri ve PMS:
Doğum yapabilme yaşında olan kız ve kadınlarda (12-50 yaşı arası ) her 28 günde 3-7 gün süren adethali görülür.Cinsel hormonlarin aniden azalmasi rahim mukozasının dışarı atılmasına neden olur ve böylece adet kanamasına ortaya çıkar
A-) Aşırı ve uzun süreli adethalinin (hipermenore) veya sadece uzun süreli adethalinin (menoraji) sebepleri:
1-) Rahim mukozasını iltahaplanması (endometrit)
2-) Rahimde iyi huylu şişkinlikler (uterusmiyom)
3-) Rahimde polipler ve kötü huylu değişimler
4-) Hormon anormalikleri
5-) Nadiren yüksektansiyon, böbrek ve kalprahatsızlıkları
6-) Metabolizma bozuklukları ve kanın pıhtılasmaşındaki anormalikler
7-) Bağırsak florasının bozulması sonucu, burası mikrop üreten yuva haline gelir
Şayet adet çok geliyor ve uzun sürüyorsa bunlardan biri veya bir kaçı buna sebep olabilir.
B-) Adetin az veya seyrek gelmesının sebepleri:
1-) Yumurtalık fonsiyonlarında amormalik
2-) Yumurtalık hastalıkları örneğin: sayısız kislerin oluşması
3-) Erkeklik hormonu veya prolektin hormonunun aşırı salğılanması
4-) Tiroidbezesindeki anaormal fonksiyonlar
5-) İştahsızlık (anorexia) hormon bozuklukları nedeniyle
6-) Psikolojik sebepler nedeniyle ortaya çıkcan korku, depresyon vb. rahatsızlıklar nedeniyle
7-) Aşırı spor yapma nedeniyle
8-) Bağırsak florasının bozulması sonucu, burası mikrop üreten yuva haline gelir
Bu sebeplerden adethali az veya seyrek olabilir.
Bu rahatsızlıklar Gökçek İksiri ve hayitpreparatlari ile tedavi edilebilir. Ayrıca kadınkökü, hodan, ışıldak, noni, ve çörekte tedavi edici özeliklere sahiptir.
Adetöcesirahatsızlıklar, permenstrual syndrom
Kadınların hemen hemen % 75?inde adet öncesi rahatsızlıklar görülür ve buna permenstrual syndrom denir. Adet öncesinde kadınlarda göğüs-, karın- ve cinsel organlarında ağrılar başgösterir. Yumurtalıktan yumurtanın yola çıkması ile birlikte adetöncesi rahatsızlıklar başlar ve ilk adet görünene kadar devameder. Rahatsızlıklar organik ve psikolojik olmak üzere iki grupta toplanır. Organik rahatsızlıkların başında: göğüsağrısı, sırtağrısı, başağrısı, migren, karınağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, rahim ve çevresinde ağrılar görülür.
Adet anormalikleri, rahim yumurtalıklar ve kordonlarda problemleri olanlar. Gökçek İksiri kulandıklarında bu jenital çevredeki curufu çözdüğünden adet hali uzayabilir, piskokulu olabilir vede yoğunlaşabilir. Bu korkulaçak bir durum değildir.
Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır. Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içeriler.