Kalp krizini haber veren 12 bulgu
Yürek Krizini Haber Veren Belirtiler Vefat nedenleri arasında birincil sıralarda bulunan kalp rahatsızları konusunda uzmanlar uyarıyor. Yürek hastalıkları belirtilerini dikkate almalı ve doktora başvurup denetleme yaptırmalısınız. Kalp krizi belirtilerini…
Kalp Krizini Haber Veren Belirtiler
Vefat nedenleri arasında birincil sıralarda yer alan yürek rahatsızları konusunda uzmanlar uyarıyor. Kalp hastalıkları belirtilerini dikkate almalı ve doktora başvurup kontrol yaptırmalısınız. Kalp krizi belirtilerini öğrenerek, bu belirtiler karşı tedbirli olabilirsiniz.
Göğüs Ağrısı
Kalp krizi belirtileri arasında en belirgin olanıdır. Göğüs ağrıları mutlaka dikkate alınmalı ve doktora başvurulmalıdır. Her göğüs ağrısı kalp krizi olmamakla birlikte, kalp krizinin birincil belirtisinin göğüs ağrısı olduğunu da unutmamak gerek. Göğsün ortasında yumruk büyüklüğü değin bir alanı kaplayan ve 20 dakikadan uzun süren ağrılar kalp krizi belirtisi olabilir. Bu ağrı sırt, çene ve her iki kola yayılabilir.
Zorlama, sıkıştırma ve tartı türünden olan bu ağrıyla beraber bulantı, baygınlık şehvetli ve soğuk terleme görülebilir. Yürek krizi, kadınlarda göğüste yanma duygusal ile de bulgu verebilir.
Bilinç kaybı ve baş dönmesi, yürek krizi belirtileri arasındadır. Kalp ritmindeki bozukluklar bu belirtilerin ortaya çıkmasına sebep olur.
Güçsüzlük
Özellikle kadınlar yürek sorunlarında bir anda kuvvetsiz hissettiklerini söylüyorlar. En hafif şeyleri bile kaldırmakta zorlandıklarını belirtiyorlar.
Nefes Darlığı
Nefes almakta zorluk çekilmesi, bir takım durumlarda göğüste sızı oluşumu belirtisinin yerini alabilmektedir.
Öksürük
Ciğerlerdeki kan akışı sebebiyle öksürük meydana gelebilir. Bir Takım durumlarda öksürük kanlı olabilir.
Huzursuzluk
Nefes alamama, kendini iyi hissetmeme gibi belirtilerin arkasından vefat korkusuyla rahatsızlık gelebilir.
Mide Bulantısı
Mide bulantısı ve iştahsızlık, yürek krizinin fazla sık rastlanmayan belirtilerindendir.
Yürek Krizinde Ivedi Müdahale
Bu konuda eğitimli yada tecrübeli değilseniz müdahale etmemelisiniz. Hastaya kendisine ait olmayan kalp ilaçları verilmemelidir. Çabuk bir şekilde sağlık ekiplerine haber vermeli ve profesyonel yardımı beklemelisiniz. Beklerken kalp krizi geçiren kişinin ayaklarını yürek seviyesinden yukarda tutmalısınız.
Yanınızda kimsenin olmadığı bir zamanda yürek krizi geçiriyorsanız telefonla yakınlarınıza haber vermelisiniz. Yardımın size ulaşması için kapınızı aralık bırakmalısınız. Uygun bir pozisyonda uzanarak yada oturarak yardımı beklemelisiniz.Bir bardak suyla birlikte aspirin içebilirsiniz. Bunun haricinde bir şey yiyip içmemelisiniz.