Yüzde Duyumsuzlaşma Niçin Olur: Yüzde uyuşma meydana gelmesi bir çok farklı hastalığın birincil belirtisi olabilmektedir. Yüzün sağı, solu ya da tamamında görülebilen uyuşmalar genellikle Bell paralizisi rahatsızlığını sinyâl eder. Yüz bölgesindeki sinirlerin zarar görmesi nedeniyle yüzde uyuşma meydana gelebilir.
Yüzde Uyuşma Neden Olur
Yüzde duyumsuzlaşma meydana gelmesi bir çok ayrı hastalığın birincil belirtisi olabilmektedir. Yüzün sağı, solu veya tamamında görülebilen uyuşmalar çoğunlukla Bell paralizisi rahatsızlığını göze çarpan eder. Yüz bölgesindeki sinirlerin zarar görmesi nedeniyle yüzde duyumsuzlaşma meydana gelebilir.
Yüzde meydana gelen uyuşmalar tavır güçlüğüne yol açabilir. İnme olarak adlandırılan bazı durumlar yüzde uyuşturma ve en ince ayrıntısına kadar felç gibi sonuçlar doğurabilir. İnme olarak adlandırılan durumun meydana gelmesinin belli başlı sebebi tıkanan kan damarı sebebiyle beyne oksijen gitmemesidir. Oksijen eksikliği yüzün bir kısmı veya tamamının uyuşmasına yol açabilir.
Vücutta B12 vitaminin yetersizliği de yüz bölgesinde uyuşma yapabilmektedir. Düşük potasyum, kalsiyum ve sodyum seviyeleri yüzde hissizlik yapabileceği gibi vücudun öteki bölgelerinde de halsizlik biçiminde belirtiler gösterebilir. Bu tarz rahatsızlıklar vitamin takviyesi ile geçebilmektedir.
Yüzde Duyumsuzlaşma Nedenleri
- Gerginlik
- Buhran
- Hiperventilasyon
- Panik saldırı
- Enfeksiyonlar
- Frengi
- Diyabet
- Herpes
- İyme hastalığı
- Kan akışını aksatan uyuma pozisyonları
Gerginlik, bunalım ve panik saldırı gibi durumlar nedeniyle yüz bölgesinde meydana gelen uyuşmalar, alıştırma ve meditasyonlarla geçebilmektedir. Uyurken yüzün kan akışını aksatacak pozisyonlar ve benzer pozisyonda uzun süreli değişmez kalma durumları yüzde anestezi meydana getirebilmektedir.
Önemli rahatsızlıkların ilk belirtisi olan yüz uyuşması ciddiye alınmalı ve erken teşhis fırsatı kaçırılmadan en kısa zamanda sağlık durumu kontrolünden geçilmelidir. Felçle sonuçlanan inme hastalığında erken teşhis oldukça önemlidir.