Kulağımız çınladığı zamanda genel olarak toplum olarak biri bizi andı ya da lafımızı ediyor diye düşünürüz. oysa ki, bilim insanları kulak çınlamasının şüphesiz bununla alakası olmadığını ve bir takım faktörlerin kulak sağlığını kötü etkilemesinden dolayı kulağın çınladığını açıkladılar. Bu faktörlerden biri de, cep telefonu kullanımıdır. Bakın cep telefonu kulağa nasıl hasar veriyor.
Uykusuzluk, sinirlilik hali, tedirginlik ve buhran hastalıkları kulağı da kötü etkiliyor. Kulakta çınlama olmasının nedenleri aralarında bulunan bu faktörlerin aralarında, teknolojinin artan bir şekilde ilerlemesinden kaynaklı olarak cep telefonu başvuru formu oranının artması da cep telefonunun kulağa hasar vermesine ve bir takım şikayetlere yol açmasına neden oldu.
Mikrodalga sendromuna uyarı!
Cep telefonu tarafından yayılan sinyaller ve gürültü etkileşimlere sebep oluyor ve kulak sağlığını fena etkiliyor. Cep telefonu ile konuşanların %10’u kronik kulak çınlaması yaşıyor. Termal kamerayla yapılan ölçümlerde, 20 dakikalık cep telefonu konuşmasının takriben 2 derece ısı artışı yarattığı ve akabinde ısının kulak dokularına ve iç yapılarına zarar verdiği ortaya çıktı. sıkça cep telefonu ile konuşanlarda bu nedenle mikrodalga sorunu ortaya çıkıyor.
Cep telefonunuz çaldığı vakit anında açıp kulağa götürmek fazla güvenli olmayan. Çünkü cep telefonu birincil açıldığı anda fazla pozitif kızılötesi ışın yayıyor. Birkaç saniye bekledikten sonra cep telefonu kulağa götürülmeli ve karşıda oysa birey konuşmadan yanıt verilmemelidir. Cep telefonları uyurken yastık altına da koyulmamalıdır.