Fibromyalji Hastalığı,Romatizma:
Vücudun herhangi bir noktasındaki ocak (mikrop yuvası ) veya ocaklar bu iltihaplanmalara sebep olabilir. Bu ocakların başında: dişdibindeki çürükler, çene dibindeki iltihaplar, lenf bezelerinin iltihaplanması veya bağırsaklardaki zararlı bakteri, virus ve mantarların üretirkleri zehirli gazlar ve zehirli alkoller artrite sebep olur. Artrit doğal ilçlarla tedavi edilebilir ve bunların başında: ZYE-, Harpago-, ısırganotu-, ardıçkozalağı-, söğütkabuğu-, ayrıkkökü-, ve altınbaşakotu preparatları veya Gökçek iksirini sayabiliriz. Bunun yanında hayvansal besinler özeliklede et, peynir, yumurta ve mamüleri iltihapları azdırır. Bunedenle daha az hayvansal besin yiyip daha çok sebze ve meyve yenmelidir. Bozulan bağırsak florasının ideal bir ortama getirilmesi gerekir. Bunun için başta Gökçek İksiri,Gökçek Tonik, harpa preparatları veya ZYE kulanılmalıdır.
B-) Artroz: Artroz hareketli eklemlerin iltihaplı hastalıklar veya başka nedenlerle aşırı bozulur veya deforme olur. Eklem aşınmasının sebebi doğuştan eklem zafiyeti, tek yanlı eklemleri zorlama, yanlış beslenme ve aşırı kilolu olma gibi faktörleri sayabiliriz. En çok kalça-, diz-, omuz-, bilek-, ve parmak eklemleri yıpranır. Kıkırdakların yavaş yavaş yıpranması sonucu kemikte yıpranır ve ağrılarla birlikte hareketlerde yetersizlik ve eklemlerde tutukluk görülür.
Kıkırdakların yıpranmasıda eklemlerin yetersiz sıvı salğılaması nedeniyle ortaya çıkar. Eklem rahatsıylıkları önce gerilme ve tutulma sonra ağrılarla kendini belieder. Artrozun tipik belirtileri hareket evince ağrılar artar ve dinlenme sırasında ağrılar azalır. Almanyanın Münih şehrinde yapılan bir araştırmada özelikle çok hayvansal besinler (et, yumurta, peynir ve mamülleri) tüketen insanların eklemlerinde iltihaplanmaya sebep olan arachidonasidin artığını tesbitetmişlerdir. (GM 02.95.14) Her türlü romatizma rahatsızlıklarına karşı ZYE, Harp-, Isırganotu-, Huşyaprağı- ve Ayrıkkökü preparatları, Gökçek Tonik ve Gökçek iksirini sayabiliriz.
Hayvansal besinler asitlenmeye sebep olur, asidi nötürleştirmek için kandaki mineraller ve oksijen harcanarak asit artı mineralden oluşan asidik baz yani curuf oluşur. Kanda minerala oranı aşırı düşünce fazla asit dönüşüme uğramadan eklemlerde vede bağdokukarında asit olarak depolanır. Buda ağrılara sebep olur.
C-) Fibromyalji Hastalığını veya Yumşakdoku Romatizması
Kronik kas ağrılarıyla kendini gösteren, uyku bozukluğu, uzun süren yorgunluk ve psikolojik yakınmaların eşlik ettiği fibromyalji hastalığı yumuşak doku romatizması grubunda yer alan bir sağlık sorunu. Her 10 kadına karşı 1 erkekte ortaya çıkıyor ve yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Sabahları uyanmakta zorluk çekiyorsunuz. Ev işi yaparken, ya da bilgisayar başında boyun ve sırt ağrılarından yakınıyorsunuz. Geceleri iyi uyuyamıyor, gün boyu kendinizi yorgun hissediyorsunuz. Baş ağrısı, kabızlık, adet döneminde artan gerginlik gibi sorunlar da yaşam kalitenizi azaltıyor.
Nedeni tam olarak bilinemeyen fibromyalji hastalığı, birçok kişinin doktor doktor gezmesine neden oluyor. Hastaların bazen ?hastalık hastası? olarak tanımlanmasına yol açan fibromyalji hastalığı toplumun yüzde 5 ile 20? sinde görülebiliyor. Sakatlığa yol açmayan hastalık, yumuşak doku romatizması grubunda yer alıyor. Kesin tanı konulabildiğinde başarıyla tedavi edilebildiği için hastaların yaşam kalitesi de düzeliyor.
Burada tarif edilen yumşak doku romatizması veya kısaca Fibromyalji Hastalığınını ben 13 sene yaşadım. Ne Türkiyede neden Almanyada doktorlar çare bulamadılar ve ben kendim kendi üzerimde 6 ay süreyle denediğim şifalı bitkilerle (Gökçek Romatizma çayı ) bu rahatsızlıkatan kurtuldum. Günümüzde bu rahatsızlıktan kurtulmak daha kolay, çünkü vücudu arıtan bir Gökçek İksiri, Gökçek Romatizma çayı vede birde harpa var. Hayvansal besinler asitlenmeye sebep olur, asidi nötürleştirmek için kandaki mineraller ve oksijen harcanarak asit artı mineralden oluşan asidik baz yani curuf oluşur. Kanda mineral oranı aşırı düşünce fazla asit dönüşüme uğramadan eklemlerde vede bağdokukarında asit olarak depolanır. Buda ağrılara sebep olur.
Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır. Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içeriler.