Rahim ve yumurtalık rahatsızlıkları:
Rahim (uterus) takriben armut şeklinde ve büyüklüğündedir. Rahmin dar olan uc kısmına rahim ağzı denir ve vajinya açılır. Bu organ aynı oranda kuvvetteki duvar kaslarından oluşur ve iç kısmına rahim mukozası (endometrium) denir. Rahmin önünde mesane arkasında kalın bağırsak bulunur. Rahim ve yumurtalık rahatsızlıkları ve türleri oldukca farklı ve çeşitli olduğundan bunları sırası ile elle alacağız. Rahim iltihaplanması, rahim mukozasının rahim dışında oluşması (endometrit), rahim sarkması, vajina sarkması, rahim ağzının sarkması (cervicit), kürtaj ve yumurtalık kisti gibi rahasızlıklar en önemlileridir.
1-) Adet kanamaları
2-) Doğum ve düşük
3-) Rahime spiral konması
4-) Rahim ağzı mukozasının tahribatı
5-) Rahim mukozasının aşırı alkalik olması
6-) Rahim ağzı veya boynundaki polipler veya miyomlar
7-) Yaşlanma nedeniyle rahim ağzı daralırve içeride salğılar çoğalır.
Rahim ağzının iltihaplanması (cervicit) aynı vajina iltihaplanmasında olduğu gibi aşırı, sarımsı beyaz akıntı olur ve genelikle pis kokar. Cinsel münasebetten sonra kanama görülebilir ve ağrılar hisseder. İdrar bırakırkende ağrı hisseder ve zorlanır. Rahim iltihaplanması genellikle vajina iltihaplanması nedeniyle enfeksiyon rahime kadar yayılır. Kadın doktorunun muayenesi sırasında rahim ağzı ve rahim boğazındaki mukoza değişimler ve akıntı tesbitedilir. Şayet anormalikler hissedilirse o zaman buradan alınacak salğı incelenir ve buluntuya göre hareketedilir.
Rahim iltihaplanmasını antibiyotik ilaçlarla tedavi daha karmaşık ve tehlikeli sonuçlar doğurur, çünkü antibiyotikler bakterileri zararsız hale getirirken, mantarların yayılmasına sebep olurlar. Mantarların salğıladığı mikotoksik (mantar zehiri) maddelerse oldukca tehlikelidir ve zamanla bakteri ve virüslerin sebep olduğu enfeksiyonlardan daha tehlikeli enfeksiyonlar ortaya çıkar. Bu nedenle bu tür rahatsızlıklar ise Gökçek İksiri ile tedavi edilebilir.
Rahim sarkması aradokunun gevşemesi nedeniyle rahim ve vajina sarkar. Ayrıca menopozdan sonrada hormon dengelerinin bozulmasıda rahim ve vajina sarkmasına sebep olur. Çok doğum yapma veya büyük çocuk doğurmadan dolayı aradokular eski haline dönmeyebilir rahim ve vajinada sarkabilir. İki ve üçüz doğumlardada ara doku gevşer. Kilolu bayanlardada aaradoku gevşer. Meleki nedenlerle ayakta çalışmak zorunda olanlarda rahim ve vajina sarkması görülür.
1-) Kadınların narin olmalaRI
2-) Ağır işte çalışma ve aşırı zorlanma
3-) İdrar yollarının iltihaplanması, mesainin sarkması
4-) İdrar yollarının iltihaplanması, nedeniyle sık sık idrar yapma zorunluluğu hissetme
5-) Rahim sarkması vajinanında sarkmasına sebep olur.
Teşhis ve tedavi:
Doğum yapan her bayanda az veya çok rahim sarkması olur, bu sarkışsa bazen vajinayıda dışarı doğru yiter. Bu nedenle bu rahatsızlığı olanlarda vajinadan anaşılır. Bu gibi durumların kadın doktorlarının teşhisi gerekir. Rahatsızlığın hangi aşamada olduğuna bakılır uygun tedavi yöntemi uygulanır. Yaşlilik, cinsel münasebet sırasında ağrı hissetme, hamile kalma arzusu gibi etkenleri göz önünde tutmak gerekir. Hafif rahatsızlıklar jimnastik ve kültür-fizik hareketleri ile tedaviedilebilir. Ağır durumlarda ise idrar yapamama rahatsızlığı ortaya çıkabilir, bu gibi durumlarda amaliyat gerekebilir. Problem aşırı ilerlemedikce doğal ilaçlarla örneğin: Gökçek İksiri ile tedavi mümkündür, çünkü bu ilaçlar aradokuları regerasyon yapıcı özeliğe sahiptir.
C-) Kürtaj, cuettage
Kürtaj deyince akla rahim içinin kazınarak alınması anlaşılır. Kanamaların nedeninin bilinmesi veya düşüklerden sonra içeride kalan artık madderin dışarı atılmasıdır. Böylece rahim temizlenir. Kürtaj için farklı rahatsızlıklara karşı farklı yöntemleruygulanır. Keskin olan veya olmayan kaşık şeklindeki aletler veya elektrik süpürgesi gibi emerek çekip alan aletler olabilir.
Ne zaman kürtaj gerekir?
Şayet bayanda herhangi bir rahatsızlık varsa bunun iyi huylumu, kötü huylumu olduğunu anlamak için doju alınır. Aşırı kanamaların sebebini öğrenmek ultrasonla herhangi bir dğişiklik hissedilirse sebebini öğrenmek için yapılır. Kürtaj genelikle düşük yapan bayanlarda içeride kalan eş ve embiryonunu (büyümüşse ceninin) artıkları alınır. Burada genelikle emici aletler. Alınan cenin, eş ve rahim mukozası muayene adilerek rahatsızlığın aslı anlaşılır.
Kürtajdan sonra ne yapılmalıdır?
Kürtajdan sonra hastanın birkaç gün dinlenmesi gerekir. Böylece rahim kendini yeniler (regerasyon) yapar. Kürtajdan sonrahafif kanama olabilir, şayet kanama, ağrı ve ateş yükselmesi görülürse kadın doktoruna görünmek gerekir. Düiük yapan bayanlar ve eşleri bayen psikolojik olarak hüzünlü olan aileler bu durumda zorlanabilirler. Bu gibi durumlarda psikolojik tedavi gerekebilir. Rahmin içten temizlenmesi ve regerasyonu Gökçek İksiri ile mümkündür.
D-) Endometrioz, rahim mukazasının organ dışında ortaya çıkması
Normal olarak rahim mukozası rahmin içyüzeyini kaplar, şayet rahim çevresindeki organlardada rahim mukozası görülürse buna endometrioz denir. Bazen rahim mukozası (endometrium) yumurtaslıklar, bağırsaklar, rahim çevresi, hatta nadiren akçiğer ve omuriliklerdede bulunabilir. Endo metrioz bazen toplu iğne başı kadar karında görülürken, bazende içi kanlı iri kistlerşeklinde yumurtalığın yanında bulunur. Endometrioz erginlik çağından menopoz devresine kadar olan kadınların %10?unda görülür, fakat çok azında ağrılara sebep olur.
Endometriozun oluşumu?
Bu konuda oldukca farklı görüşler mevcuttur. Bunlardan bazılarını şöyle sıralıyabiliriz.
1-) İmmün sistemi zafiyeti endomeriumun yayılmasına sebep olur.
2-) Menopoz devresinde östrojen hormonunun azlması
3-) Sezeryan amaliyatı sırasında rahim mukozası (endometrium) karın içine dağılabilir.
Endometrioz hangi rahatsızlıklara sebep olur?
Endometrioz çoğunlukla farkedilmez, nadiren amaliyat sırasındafarkedilir. Endometrioz aşağıdaki rahatsızlıklara sebep olabilir.
1-) Cinsel münasebetler sırasında ağrılar
2-) Adet görme sırasında ağrılar
3-) Karın altında sık sık ağrıların görülmesi
4-) Kanamalara sebep olabilir
5-) Kısırlığa sebep olabilir
6-) Defi-hacet ve idrar yapmada ağrılar görülebilir.
Endometriozun tedavisi:
1-) Tesbitedilen Endometriozlar amaliyatla alınır veya yakılır
2-) Hormonla tedavi, bu tür tedavinin yantesiri oldukca büyük olabilir.
3-)Doğal ilaçlarla tedavi mümkündür ve bunların başında Gökçek İksiri, hayıt- ve kadınkökü preparatları gelir. Yumurtalığın etrafındaki endometriozlar kısırlığa sebep olabileceğinden mutlaka tedavisi gerekir.
E-) Rahim miyomu, uterusmyom, iyi huylu şişkinlikler:
Miyom rahmin içinde olşabildiği gibi rahmin diş yüzeyindede oluşabilir. Miyom bir tane olabildiği gibi bir çoğuda bir aradada olabilir. Miyomun neden niçin oluştuğu tam olarak bilinmemektedir, fakat östrojen hormonu ile yakın bağlantısı olduğu bilinmektedir.
Miyom rahatsızlıkları :
Miyomun % 30?unda hiçbir rahatsızlık görülmezken, büyüyerek çevresindeki oraganları rahatsız edince o zaman dikkat çeker.
1-) Adet hali ağrılı geçer.
2-) Adet çok ve uzun sürerse
3-) Bağırsakları ve mesaneyi sıkıştırırsa, kabızlığa veya idrar yaparken zorlanmaya sebep olabilir .
4-) Şayet omurlardan bacaklara doğru giden sinirler sıkışırsa bel ağrısına sebep olur.
Miyom hangi komplikasyonlara sebep olabilir?
1-) Miyom çok nadiren (% 0,5) kötü huylu ura dönüşebilir.
2-) Miyom hamilelikte problemlere sebep olabilr, çünkü aniden büyüyerek çevreye ve cenine rahasızlık verebilir .
3-) Miyom kansızlığa sebep olabilir, çünkü az az sızıntı şeklinde kanamalar, kan kayıbına sebep olur.
4-) Miyom olup olmadığı kadın doktorunun yapacağı bir düzine muayene ve tesle anlaşılır. (ultrason gibi)
Miyomun tedavisi:
1-) Miyom durumu tehlike arzederse vajinadan veya karından amaliyatla alınır.
2-) Miyomun aşırı büyümesi ve oldukca çok olması halinde, bazen rahiminde alınması gerekebilir.
3-) Hormonla tedavi etmek çok tehlikeli neticeler doğurabilir ve bunların başında miyom büyümesi gelir. Bu nedenle her türlü hormon tedavisi mahzurludur.
4-) Sağlıklı çözüm doğal olarak Gökçek İksiri ile yapılan tedavidir.
F-)Yumurtalık kisti, ovarial cyste
Yumurtalıkta oluşan kist iyi huylu veya kötü huylu olabilir. Yumurtalıklardaki bu şişlikle ayrıcada su toplar. Yumurtalıkta doğumdan ihtibaren olğunlaşmamış yumurtalar bulunur. Takriben 1.000.000 civarındaki bu yumurtalar erginlik çağından ihtibaren olgunlaşamya başlar ve menopoz devresine kadar bunun % 99?u kulanılır. Olgunlaşan yumurtalar yumurtalık kanalı ile rahime geçer. Yumurtalık ayrıca dişilik hormonu salğılar.
Yumurtalıkta kistin sebep olabileceği rahatsızlıklar:
1-) Regel rahatsızlıkları
2-) Kabızlık
3-) Karın ağrıları
4-) Karında su toplama
5-) Menopozdan sonra kanama
6-) Vücutta yabancı madde varmış gibi his
7-) Keyifsizlik
Yumurtalık kistini tedavisi:
Ultrasonla yumurtalıktaki kistin büyüklüğü, şekli ve tehlike derecesi tesbitedilir.
1-) Karındaki bu rahatsızlıklar ultrasonla tesbitedildikten sonra amaliyatla alınır.
2-) Yumurtalıktaki büyük lislerse karından yapılan amaliyayla alınır.
3-) Şayet yumurtalıktaki bu kist tehlike arzetmiyorsa o zaman Gökçek İksiri ile tedaviedilebilir. Tecrübe ile sabittir.
Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır. Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içeriler.