Gökçek İksiri, ZYE ise bağırsak florasını, bağırsak mukozası ve bağırsak pH?sını en ideal duruma gelir. (Bağırsak florasına ve Gastrite bak) Bana göre bütün allerjilerin tek bir sebebi vardır, oda mide ve bağısak mukozanın tahriş olmasıdır. Mide ve bağırsaklarda iltihapalanma ve ülsere sebep olan halicobacter plory ve bağırsaklardaki mantarlar toksik maddeler üretir ve bunlardan en önmeliside histamindir. Bu histamin her türlü allerjinin sebebidir. Mdie ve bağırsaklar tedavi edilmeden allerjiden kurtulmak mümkün değildir. ABD, Japonya ve AB-Ülkelerinde Nörodermatit üzerine yüzlerce araştırma yapılmakta ve kitaplar yazılmakta fakat tedavi edememektedirler.
Ben bu rahatsızlıkla 17 yıl yaşadım ve tedavisi için binlerce Mark, Euro harcadım ve sonunda kendimi tedaviettim. Tam 17 yıl sonra hayvansal besinler özelillede et ve etmamülerini artık yiyebiliyorum. Doktorların tavsiye edebileceği tek ilaç vardır oda kortizonlu kremler ve haplardır. Kortizonun yantesirini anlatmak için ayrıca bir kitap yazmak gerekir. Bu ilaçı kulanan sayın Ecevit en iyi şekilde tanır. Kortizona tehlikeli maddelerde kısaca değindim.
Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır. Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içeriler.