Kış aylarında ve okul döneminde çocuklarda sinüzit oluşumundaki artışın önemli bir sağlık sorunu olduğunu fakat çoğu kez gözden kaçırılarak ihmal edildiğini belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Süreyya Şeneldir, sinüzitin işitme kaybı ile sonlanabilecek orta kulak iltihaplanmalarına ya da kronik akciğer sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekti…
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Süreyya Şeneldir; çocuklarda bağışıklık sisteminin henüz tam gelişmemiş olmasının, alerjik eğilimlerin ve üst solunum yolu enfeksiyonlarının sıkça görülmesinin, çocukları sinüzit hastalığına daha eğilimli kıldığını söyledi.
Çocuk sinüzitlerinin inatçı ve sık sık tekrarlayabilen bir hastalık olduğunu vurgulayan Dr. Şeneldir, sinüzitin yazın iyileştiğini ancak kışın yeniden tekrarladığını da sözlerine ekledi.
Opr. Dr. Süreyya Şeneldir, çocukların sinüzit olup olmadığını anlayabilmek için aileleri bazı belirtilere dikkat etmesi konusunda uyardı: “Çocukluk yaş grubunda sinüzite ait bulgular soğuk algınlığı ile hemen hemen aynıdır. Semptomlar 7 veya 10 günden daha uzun sürerse sinüzit açısından değerlendirmek gerekir. Genellikle sinüs enfeksiyonlarında aşağıdaki bulgular saptanır.”