İmplant çözüm mü

İmplant çözüm mü

En dinç diş tedavisi yöntemlerinden biri olarak görülen implant tedavisinden sonradan uyarı edilmezse implant da başarısız olur.

Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Dr. Özzeybek, “İmplantlara da reel dişlerimiz gibi bakılmalı ve özen gösterilmeli. Günde üç kere fırçalamak, ağız gargarası kullanmak, yılda asgari bir kez diş hekimine kontrole gitmek gerekiyor.” dedi.

Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Dr. Ali Arif Özzeybek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda implantlar konusunda bazı olumsuz haberler gündeme geldiğini, bu nedenle hastaların içten bilgilendirilmesinin büyük tartma taşıdığını söyledi.

Hastaların tedavi öncesi bir araştırma yapması gerektiğini vurgulayan Özzeybek, ucuz implanttan kaçınılması gerektiğini belirtti.

İmplantı uygulayacak hekimin iyi bir eğitim almasının önemine değinen Özzeybek, “Eğitim sertifikasını veren kuruluşun hangisi olduğu büyük tartı taşıyor. öte taraftan, tedavinin başarısında, hastanın implantına gösterdiği itina de çok kayda değer. İmplantlara da hakiki dişlerimiz gibi bakılmalı ve özen gösterilmeli. Günde üç kere fırçalamak, ağız gargarası göstermek, yılda en düşük bir kere diş hekimine kontrole gitmek gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Diş implantı tedavisinde başarısızlıkta en büyük faktörün fena yapılan yedek olduğunu gösteren Özzeybek, “Tedavide iyi bir yerine koyma planlaması başarıyı fazla etkiliyor. Zirkonyum protezler en kullanışlı olanlar.” diye konuştu.

Özzeybek, iyi bir diş implantı tedavisinde galibiyet oranının yüzde 98 olduğunu vurgulayarak, “Hastalar araba alırken gösterdikleri özeni implant yaptırırken de göstermeli.” dedi.

Sigara alışkanlığı başarısızlık nedeni

Sigara alışkanlığının implant tedavisinde muhakkak başarısızlık etkeni olduğunu belirten Özzeybek, “Kanser tedavisi ve kemoterapi görenlerin implant yaptırmaması gerektiği” inanışının hatalı olduğunu dile getirdi. Özzeybek, “Kemoterapi alanlardaki başarı yüzdeleri ile almayanlar aralarında fazla az bir ayrım var. Yani bu hastalarda da implant tedavisinde başarılı sonuçlar elde edilebiliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Aynı durumun organ nakli yapılan hastalar için de geçerli olduğunu gösteren Özzeybek, “Organ nakli geçiren hastalara da yerinde çare yöntemi ile başarılı implant uygulamaları yapılabiliyor.” şeklinde konuştu.

Tedavide lazer ile üretilenlerin tercih edilmesi halinde, kemik ile implant kaynaşmasında başarı oranının yüzde 18 arttığını anlatan Özzeybek, “Hem porselenin üstüne oturduğu dayanağın kalitesi de fazla manâlı. Hastalarımızdan yapılan geri bildirimlerde, sanayide üretilenlerin bile kullanıldığı söyleniyor. Bu nesil düşük kalite ürünler, implantta hareketliliğe ya da kemik erimesine yol açıyor.” dedi.

Kaynak:AA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.