Kalple alakalı her problemin ciddiye alınması konusunda manâlı açıklamalarda bulunan bilirkişi hekimler, kalbin yaşamsa bir organ olduğunun elbette unutulmaması gerektiğinin de altını çiziyorlar. Kalp spazmı belirtileri ve öteki kalple alakalı bütün sağlık sorunlarının belirtileri hissedildiği süre hiç zaman kaybedilmeden yürek doktoruna görünmek kendi sağlığımız açısından büyük siklet taşır. Günümüzde çoğu kez karşılaşılan yürek spazmının belirtileri de dikkate alınmalıdır. Huysuz durumda önemli kalp sorunları bizleri bekliyor demektir.
Kalp spazmının belirtileri
Kas spazmının belirtileri göğsün orta kısmında hissedilen baskı ve sızı ile başlar, peşinde mide bulantısı, halsizlik ve solunum yetmezliği ile kendini hissettirmeye devam eder. Yürek spazmının belirtileri ekseri alıştırma yaparken, duygusal gerginlik altındayken ya da soğuğa maruz kalındığı süre husule geldiği gibi, ağır yemekler ardından da görülür. Yürek damarlarında oluşan daralma şiddetlendikçe kas spazmı belirtileri dinlenirken de kendini göstermeye başlar.
Göğüs kemiğinin aşağıda başlayan, boyna, çeneye, omuza ve hatta kola dek yayılan kalp spazmı belirtilerine endişe ve huzursuzlukta eşlik etmektedir. Kalp spazmında sıkışma ve sızı da ortaya çıkar, ancak bu sıkışma ve sancı fazla keskin değildir, daha fazla hafif şekilde husule gelir. Bir yürek spazmının belirtileri birkaç dakika içinde kendiliğinden geçmektedir, lakin 20 dakikadan uzun süren şikayetler neticesinde hemen şimdi hekime başvurulmalıdır.