Kolon ve rektumda kanserlerin büyük bölümü poliplerden husule gelmektedir ve yapılan araştırmalar bağırsak urlarının yalnızca küçük bir bölümünün polip olmadan geliştiğini kaydediyor. Kolon ve rektum kanseri hakkında merak edilenleri açıkladığımız makalemizde, bu sorunun nasıl tedavi edildiğini ve tedavide hangi yönteme başvurulduğunu öğreneceksiniz.
Bağırsak içini döşeyen mukoza isimli dokuyu oluşturan hücreler bazen polip ismini verdiğimiz küçük yumrular oluşmasında rol sahibi olurken, polipler iyi huylu, dağılma potansiyeline sahip olmayan sağlık problemidir. Bağırsak polipleri ekseri 45-50 yaşından itibaren kendini göstermeye başlarlar. Gelişen poliplerin %10-20 kadarı 8-10 senede habis özellik kazanırlar, başka bir deyişle kanserleşirler.
Kolon ve rektum kanseri ortaya çıktığı zamanda tedavi uygulamasında cerrahi işlemlere başvurulur. Tümörü barındıran bağırsak bölümü lenf yolları ve kan damarları tümüyle çıkartılmakta ve kalan bağırsak parçaları birbirine anastomoz dediğimiz bir işlemle birleştirilir ve devamlılık sağlanmaktadır. Tümör ve lenf yollarının beraber çıkartılması çok önemlidir. Lenf sistemine dağılım varsa çıkartılacağı için tedaviye katkıda bulunmuş olur.