Muhteşem dişlere sahip olmak için…

Diş estetiği yaşlılığı gizliyor

Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Kışlaoğlu’na göre, güzel bir gülüş tasarımı orta yaştaki hanımları daha genç gösterirken, genç hanımlara verilen dudak desteği ve sempatik bir tasarımın kadınsılık ve hoşluk kazandırdığını söyledi. Kışlaoğlu, ilerleyen yaşla beraber dişlerde bazı aşınmalar ve çatlamaların olduğunu ve kişinin cildi genç görünse de bakıldığı zaman dişlerinden dolayı yaşlılığının belli olduğunu açıkladı. sinema yıldızlarının diş estetiğine önem verdiğini ve kıskanılan gülüşlerin arkasında yatan sırrın iyi bir diş estetiği olduğunu söyledi.

Çağdaş Kışlaoğlu’nun uyguladığı Porselen Lamina ile gülüş tasarımlarından bilgisayar destekli CAD CAM teknolojisine, Implant tedavisinden diş estetiğine kadar bilinmesi gerekenleri konuştuk.

Kışlaoğlu, tırnak kalınlığında, istenen renk, boy ve formda özel olarak hazırlanmış bir porselen tabakasının dişin ön yüzüne yapıştırılmasıyla, mevcut bir diş üzerinde uyum sağladığını söyledi. Porselen lamina uygulanacak dişlerde az miktarda da olsa bir aşındırma yapmanın gerektiğini, bu yapılan aşındırma oranının dişin formuyla, rengiyle, konumuyla doğru orantılı olarak belirlendiğine dikkat çekti.

Porselen lamina yöntemi kimlere uygulanır?

Kışlaoğlu, ön dişlerdeki aralıkların kapatılmasında, çarpma sonucu oluşan kırıkların tedavisinde porselen lamina işleminin kullanıldığını ifade etti. Ayrıca diş beyazlatma yönteminin yeterli olmadığı aşırı koyu renkli dişlerde ve çürük olması ya da çapraşıklık nedeniyle porselen kaplanması gereken durumlarda bu yöntemin uygulandğını belirtti. Bu işlemin herkese uygulanabilmekle beraber sadece çene bozuklukları, tırnak yeme ve kalem ısırma gibi alışkanlıklar sonucu ileri derecede diş eti tahribatlarının mevcut olduğu durumlarda uygulanmadığının da altını çizdi.

Dişlerin uyumu ve doğallığı, bilgisayar destekli teknoloji sayesinde sağlanıyor

Kışlaoğlu, günümüzde estetik diş hekimliğinde ki güzel gelişmenin CAD-CAM yani bilgisayar destekli tasarım ve bilgisayar destekli üretimin diş hekimlerine ve tedavi olan hastalara  sağladığı uygulama kolaylığından söz etti. Bilgisayar teknolojisini ve bilgisayar destekli  üretimi kullanarak Porselen kaplamalar, Porselen Laminalar ve Porselen dolgular yapıldığını anlattı.

 

CAD-CAM teknolojisinde; dişhekimi tarafından hazırlanan dişlerin ölçüsünün, geleneksel yöntemlerden farklı olarak, bilgisayara bağlı bir kamera yardımı ile fotoğraflanarak (dijital) alındığını ve elde edilen görüntüler ve bilgisayarda yapılan çizim sonucunda porselen restorasyonların hastanın ağzına en uygun şekilde, sanal olarak tasarlandığını söyledi.

Sistemde yer alan “torna cihazı” yardımı ile restorasyonların porselen bloklardan birkaç dakika içerisinde elde edildiğini ve bu şekilde, kısa sürede kenar uyumu ve doğal dişe en yakın estetik restorasyonlar elde edebildiklerini ifade etti.

1 Gün içinde kişiye özel Implant tedavisi!

Implantın, eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökü olduğunu belirten Kışlaoğlu, gelişen teknoloji sayesinde dişlerinin tümünü kaybetmiş veya hareketli total protez kullanan hastaların artık bir günde sabit dişlere kavuşabildiğini söyledi.

Implant tedavisinde kullanılan ağız içi lehimleme yöntemiyle artık dişsiz olan çeneye implantların tek seansta yerleştirilip özel bir titanyum tel ile birbirine, ağız ortamında lehimlendiğini anlatan Kışlaoğlu, bu yöntem sayesinde birbirine titanyum ile lehimlenmiş implantların daha güçlü bir sistem oluşturduğunu açıkladı. Böylece aynı gün içinde hastaya özel tasarlanmış dişlere kavuşmanın mümkün olduğunun altını çizdi.