Ramazanda Ağız Kokusu Nasıl Önlenir Ramazanda ayında oruç tutarken ağız kokusu sizi ve çevrenizdekileri rahatsız edebilir. Oruçlu olduğunuz için ağız spreyi yada sakız kullanamadığınızdan, size önereceğimiz ağız kokusu giderme yöntemlerini kullanarak orucunuza hasar gelmeden ağız kokusunu hafifletebilirsiniz.
Ramazanda Ağız Kokusu Nasıl Önlenir
Ramazanda ayında oruç tutarken ağız kokusu sizi ve çevrenizdekileri rahatsız edebilir. Oruçlu olduğunuz için ağız spreyi yada sakız kullanamadığınızdan, size önereceğimiz ağız kokusu giderme yöntemlerini kullanarak orucunuza hasar gelmeden ağız kokusunu hafifletebilirsiniz.
Ağız Kokusu Nasıl Önlenir
Ramazan ayında oruç tutarken ortaya çıkan en büyük sorun ağız kokusudur. Gün içinde sosyal bir çevrede bulunanlar için rahatsız edici ve özgüven eksikliği yaratan bu şart, birkaç basit yöntemle sorun olmaktan çıkabilir.
Gece boyu ağızda üreyen bakteriler ve sindirim kanalında biriken gazlar sabah kalktığınızda ağız kokusu oluşturur. Ağzınızda çürük bir diş olması da ağız kokusu oluşmasında en kayda değer etken olarak yer alır. Oruçluyken gün içinde gıda tüketmemek, ağız kokusunun katlanarak artmasına sebep olur.
Sabahleyin kalktığınızda su yutmadan eksik miktarda diş macunu kullanarak dişlerinizi fırçalamanız ağız kokusu problemini giderecektir. Sahurdan sonra yatmadan önce de dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Çürük dişlerin tedavi ettirilmesi de ağız kokusunu ciddi oranda giderecektir.
Burun tıkanmasından nedeniyle gece yatarken ağızdan nefes alıp verenlerde ağız kokusu daha fazla olacaktır. Bu sorunun çözümüne yönelik adımlar atmalısınız. İftarda ve sahurda yediğiniz besinleri en ince ayrıntısına kadar çiğnemeden yutmamalısınız. İftar ve sahurda yemeğin yanında limoni su içmek ağız kokusunu keskin oranda giderecektir.
İftar ve sahur yemeklerine az miktarda tarçın eklemek, ağız kokusu oluşumunu önleyecektir. Yemeklerden sonra dişlerinizi fırçalamalı, ağız gargarası yapmalı ve diş ipi kullanmalısınız.